08-02-2011

creatieve opdracht 1

Nieuwe kaft van het boek 
Deze kaft hebben wij zo gemaakt, omdat het duidelijk maakt waar het boek om gaat en het wat meer nieuwsgierig maakt. Vaak is de kaft de reden om een boek te pakken uit het schap. Wij vinden dat het meer een jongens boek is en dat kan je ook zien aan de kaft. We hebben de naam van Fransje op de kaft gemaakt en deze een blauwe kleur gegeven, omdat dat stoerder staat. Door de naam van fransje is een arm getekend, dit is omdat Fransje bekend staat om zijn arm en zijn bijnaam ook ‘Frans de arm’ is. De plaatjes op de naam zijn een vliegtuig, zwaard, rolstoel, briketten, grasmaaier, penseel en iemand die schrijft in een dagboek. 
Het vliegtuig is belangrijk in het boek, omdat daar een heel stuk in het boek over verteld wordt en Fransje er ook even samen mee heeft gevlogen met Joe. 
Het zwaard is belangrijk, omdat daar een gedachte achter zit in het boek. Het tweede deel van het boek heet ‘Het zwaard’. De bedoeling hiervan is, omdat hij uitspraken kent van de Samurai en hij mee doet aan armworstel wedstrijden. Hij vecht tegen hele sterke mannen en zo krijgt hij zelfvertrouwen in zichzelf. 
De grasmaaier, een 190 pk John Meere, staat op de nieuwe kaft, omdat hij hierdoor overreden is en daardoor in coma is geraakt. Dit is de reden waarom Fransje alleen zijn rechter arm heeft. 
Dit is ook de reden waarom er een rolstoel op de voorkant staat. Hij kan niks, omdat hij overal verlamd is. Zijn hele leven draait om de rolstoel, omdat hij zonder geen kant op kan. Zoals naar Joe of school toe. 
De briketten staan op de voorkant, omdat Fransje van zijn vader een brikettenpers krijgt. Fransje is er heel erg blij mee en daarom ook erg enthousiast in zijn werk. Maar later in het boek ziet hij dat zijn vader niks heeft verkocht. Fransje heeft er veel energie in gestoken en vind het heel erg dat zijn vader hem dit aan doet. 
Het penseel staat op de voorkant, omdat zo het eerste deel van het boek heet. Dit deel heel zo, omdat Fransje dan alle dingen die hij hoort en mee maakt schrijft in een dagboek. Hij heeft 12 boeken vol geschreven met alle verhalen.


anne-milou

Geen opmerkingen:

Een reactie posten